Topman Beter Bed Ton Anbeek stapt over naar Accell

Fietsenfabrikant Accell krijgt per 1 november een nieuwe topman. De huidige bestuursvoorzitter Ton Anbeek van Beter bed volgt René Takens op, die in februari zijn vertrek aankondigde.

Dat maakten beide partijen vrijdag bekend. Ton Anbeek, afgestudeerd bedrijfskundige, begon zijn loopbaan bij Unilever in 1987, waar hij tot 2016 diverse functies vervulde bij dochterondernemingen in Nederland en in het buitenland. Daarna maakte hij de overstap naar beddenbedrijf Auping, waar hij tot 2010 bleef. 

Na zeven jaar leiding te hebben gegeven aan Beter Bed, was Anbeek naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Accell, het moederbedrijf van merken als Batavus, Sparta en Koga, gaat hij per 1 november aan de slag. 

“Ton Anbeek heeft ruime ervaring op gebied van marketing, sales, retail, en omnichannel e-commerce. Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl, maken hem zeer geschikt om Accell Group te leiden”, zegt Ab Pasman, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Accell. 

In oktober komen aandeelhouders van Accell bijeen tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Lees ook:
Accell breekt overnamegesprekken met Pon af
Lazard adviseert Pon bij overnamegesprekken Accell
Pon wil fietsenproducent Accell overnemen

 

Gerelateerde artikelen