Topfiscalist Baker McKenzie wordt staatssecretaris belastingzaken

Folkert Idsinga leidde de Taks Practice Group en was bestuursvoorzitter.

Folkert Idsinga, de beoogde nieuwe minister van Financiën, is een topfiscalist die zeventien jaar partner was bij Baker McKenzie. Van 2015 tot 2018 was hij daar voorzitter van de raad van bestuur en managing partner. In 2021 kwam hij namens de NSC in de Tweede Kamer.

Isinga geldt als specialist in indirecte belastingen. Van 2012 tot 2015 leidde hij de Tax Practice Group op het kantoor op de Zuidas. Baker McKenzie ontving in 2010 en 2012 de ITR-award voor Europees Indirect Tax Firm of the Year.

Idsinga’s praktijk was gericht op het verstrekken van btw-advies aan multinationals, met name met betrekking tot grensoverschrijdende toeleveringsketens, fusies en overnames, reorganisaties, telecommunicatie en media en financiële diensten. Hij leidde de Europese btw-groep tussen 2003 en 2012.

Idsinga doceerde tevens Indirecte Belastingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Hij is een van de grondleggers van de Nederlandse masterspecialisatie ‘Accent Indirect’, een co-programma van drie Nederlandse universiteiten.

Gerelateerde artikelen