TOPdesk trekt investering van CVC Growth Funds aan

CVC krijgt voor 200 miljoen een minderheidsbelang in TOPdesk.

Service Management softwareleverancier TOPdesk heeft een partnership gesloten met CVC Capital Partners (CVC).

CVC Growth Funds verkrijgt met een investering van zo’n 200 miljoen euro een minderheidsbelang in TOPdesk. Samen met medeoprichter en CEO Wolter Smit (foto) en CFO Rob Haaring gaat CVC het bedrijf versneld laten groeien en verder ontwikkelen. De investering markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van TOPdesk, dat tot nu toe nooit eerder extern kapitaal heeft aangetrokken en waarvan het meerderheidsbelang nog altijd in handen is van de oprichters.

De Delftse softwareontwikkelaar levert Service Management software en helpt daarmee al bijna dertig jaar ruim 5.000 organisaties met het creëren van een consistente en goede dienstverlening. TOPdesk heeft veertien kantoren in elf landen en meer dan 1.000 medewerkers.

Voor de volgende groeifase zocht TOPdesk een partner om met meer slagkracht de waarde voor klanten, medewerkers, organisatie en product te vergroten. De keuze om in zee te gaan met CVC is gebaseerd op een vertrouwen in hun talent en de ervaring van het bedrijf als groeipartner.

TOPdesk had in de zoektocht het luxeprobleem van een ruime keuze aan potentiële investeerders. Na een lang en intensief proces is gekozen voor CVC als de partij die echte toewijding toonde, liet zien dat het kennis en ervaring kon inbrengen en aandrong op het behalen van CSR-doelstellingen. Daarnaast zag CVC de kracht van de kernwaarden en cultuur van TOPdesk.

Gerelateerde artikelen