‘Top SABMiller legt werk aan bierfusie neer’

De top van bierbrouwer SABMiller heeft het werk aan de samenvoeging van het bedrijf met AB InBev volgens ingewijden stilgelegd. Het is eigenlijk de bedoeling dat SABMiller overgenomen wordt door zijn branchegenoot, maar over die deal lijkt nu onenigheid te zijn ontstaan.

Diverse aandeelhouders van SABMiller, waaronder Aberdeen Asset Management, vinden de compensatie die AB Inbev dinsdag heeft geboden voor de recente waardedaling van het Britse pond te weinig.

De twee grootste bierbrouwers ter wereld bereikten afgelopen najaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van AB InBev op SABMiller goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro. Maar nu de Britse bevolking in een referendum gekozen heeft voor een vertrek uit de Europese Unie, is het pond sterk in waarde gedaald.

De bierconcerns wilden woensdag geen commentaar geven. Het bestuur van SABMiller had dinsdag al laten weten eerst te gaan praten met een aantal aandeelhouders over de geboden compensatie.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen