TomTom neemt het Poolse Finder over

TomTom heeft eind december de Poolse wagenparkbeheerder Finder overgenomen. Dat laat het beursgenoteerde bedrijf uit Amsterdam vandaag weten. Volgens een rapport van ING is de aankoop van Finder een goede zet van TomTom.
De acquisitie versterkt de positie van TomTom Telematics naar eigen zeggen als de marktleider op het snelgroeiende terrein van wagenparkbeheer in Europa. De overname levert de Telematics-afdeling van TomTom 60,000 extra wagens in beheer op. Het totale wagenpark van het bedrijf komt daarmee uit op meer dan 600.000 auto’s. Er zijn geen financiële gegevens bekend gemaakt. 
 
Volgens ING kan de overname dit jaar tot wel 3% meer winst per aandeel zorgen. Analisten van de bank rekenen voor dat Telematics goed is voor 13% van de omzet van TomTom. Daarmee zou Finder 1 tot 1,5% bijdragen aan de totale omzet. Maar door de hogere marges zou Finder tot wel 3% kunnen bijdragen. 
"Poland is one of the fastest growing telematics markets in Europe,” zegt Thomas Schmidt, Managing Director TomTom Telematics. "By combining the strength of existing TomTom Telematics activities with Finder S.A., we directly address a large and growing telematics market with high potential whilst establishing a leading position in Eastern Europe."
  
Gerelateerde artikelen