TomTom en Uber halen banden verder aan 

Nauwere samenwerking moet leiden tot nóg dynamischer kaarten voor wereldwijde markt Uber.

TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, en Uber, blijven wereldwijd TomTom kaarten, verkeersgegevens en kaart API’s integreren op Uber’s platform. Daarnaast is Uber een betrouwbare kaartbewerkingspartner voor TomTom, waardoor ze nog nauwkeurigere navigatie- en locatie-ervaringen, routebepaling, tarieven en schattingen van de aankomsttijd kunnen bieden. Dit biedt voordelen voor klanten, chauffeurs en bezorgers op Uber’s platform.

Uber’s integratie van TomTom's data en kaart API's zorgt voor een naadloze kaart-ervaring in Uber-apps in meer dan 10.000 steden van over de hele wereld. TomTom verwerkt bijna twee miljard kaartwijzigingen per maand; dit zorgt ervoor dat de kaarten up-to-date blijven. Uber en TomTom werken ook samen om te zorgen dat de kaartupdates de veranderingen op de weg weerspiegelen. Denk hierbij aan nieuwe wegen, een afslagverbod of wegafsluitingen. Uber observeert en rapporteert ter plaatse bevindingen uit afgeronde ritten en bezorgingen. TomTom gebruikt dit soort updates van partners als Uber om nog nauwkeuriger kaartgegevens te leveren aan klanten.

"We kijken ernaar uit om nog nauwer samen te werken met Uber en nog betere locatiegegevens te leveren om overal de mobiliteit van de gebruikers van TomTom's producten te verbeteren," aldus Anders Truelsen, Managing Director Enterprise van TomTom.
“Nauwkeurig iets in kaart brengen, is precies waar Uber’s platform om draait en daarom zijn we heel enthousiast over het voortzetten van de samenwerking met TomTom,” zegt Michael Weiss-Malik, directeur van Products, Maps en GSS bij Uber. “Ons partnerschap zal helpen om nóg dynamischere kaarten te maken voor onze wereldwijde markt.”

 

Gerelateerde artikelen