Tomatenhakenwikkelbedrijf Bato neemt branchegenoot over 

Familiebedrijf Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart (TvdW), een van de grootste Europese spelers van gewikkelde tomatenhaken, heeft haar aandelen verkocht aan branchegenoot Bato Plastics B.V. uit Zevenbergen. 

Bij Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart (TvdW) worden custom-made gewikkelde tomatenhaken gemaakt die wereldwijd worden gebruikt in hoofdzakelijk de tomatenteelt. De onderneming is opgericht in 1994 door Han en Jolanda van den Wijngaart en is gevestigd in Galder, Noord-Brabant. Door een uniek, efficiënt productiesysteem is TvdW een wereldwijde topspeler met een productie van bijna 30 miljoen gewikkelde tomatenhaken per jaar. Dit resulteert in een geschat wereldmarktaandeel van tussen de 5 en 10%. 

De nieuwe eigenaar is Bato Plastics B.V., een wereldwijd actieve tuinbouwleverancier en specialist in kunststof tuinbouwproducten. De combinatie van beide bedrijven is ruim vijftig medewerkers groot en realiseert een omzet van ruim EUR 25 miljoen op jaarbasis. De overname levert diverse synergiën op, daar TvdW en Bato op slechts enkele kilometers van elkaar liggen en grotendeels dezelfde klanten hebben. Hierdoor is ook een fysieke integratie van TvdW een logisch gevolg.  

Overnameadviseur Marktlink begeleidde TvdW in het traject. Bato werd bijgestaan door moedermaatschappij VADO. 

Gerelateerde artikelen