Tom Kliphuis verantwoordelijk voor M&A bij Athora Group

Tom Kliphuis treedt op 1 juni terug als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van pensioen- en levensverzekeraar Athora Netherlands en stapt over naar Athora Group waar hij zich gaat richten op Mergers & Acquisitions en business development in Europa.

Een opvolger voor de CEO-functie zal te zijner tijd worden aangekondigd. Annemarie Mijer, CRO van Athora Netherlands, wordt benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur. Zij zal de verantwoordelijkheden van Tom Kliphuis op zich nemen tot een opvolger is benoemd.

Daarnaast wordt Etienne Comon per 1 juli 2021 aangesteld als Chief Capital & Investment Officer (CCIO) van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank en de Centrale Ondernemingsraad van Athora Netherlands hebben goedkeuring verleend voor de benoeming.

Etienne Comon (48) is momenteel werkzaam voor Goldman Sachs Asset Management International als Head of Insurance Asset Management voor de EMEA-regio. Daarvoor was hij Head of ALM and Risk Advisory Team bij zowel Nomura als Lehman Brothers. Hij startte zijn carrière bij Goldman Sachs International als lid van het liability management team. Comon is gepromoveerd in de economie aan de Harvard-universiteit.

Athora Netherlands is bekend van merken als Reaal en Zwitserleven. 

Gerelateerde artikelen