Toezichthouder VS ligt dwars bij miljardendeal IBM 

De FTC wil nog eens kritisch kijken naar de overname van HashiCorp.

De overname van HashiCorp door IBM voor 6,4 miljard dollar gaat wellicht niet door. De Amerikaanse toezichthouder FTC (Federal Trade Commission) heeft extra informatie opgevraagd over de deal. Doorgaans is dat een signaal dat er problemen zijn rond een overname. De FTC wil extra controleren of de overname voldoet aan de antimededingingsregels.

HashiCorp, een bedrijf in San Fransisco, is gespecialiseerd in opensource-software voor het beheer van cloudomgevingen. Eind april kondigde IBM de deal aan. De verwachting was dat die later dit jaar in kannen en kruiken zou zijn. Het extra onderzoek van de waakhond kan echter voor vertraging zorgen, of ertoe leiden dat de hele deal wordt afgeblazen.

Extra onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten betekenen echter niet automatisch dat grote overnames niet doorgaan. Ook de omvangrijke overname van VMware door Broadcom voor 61 miljard dollar werd aanvankelijk geblokkeerd, maar kreeg uiteindelijk toch groen licht. Hetzelfde gebeurde met de superdeal tussen Microsoft en Activision Blizzard voor 69 miljard dollar, die na veel tegensputteren van waakhonden toch doorgaat.

Gerelateerde artikelen