Toezichthouder keurt overname van Hertel door Altrad goed

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat het Franse bedrijf Altrad het Rotterdamse installatie- en onderhoudsbedrijf Hertel mag overnemen voor 230 miljoen euro. Mede-eigenaar NPM Capital heeft daarmee nu officieus zijn belang van 47% in Hertel verkocht.
ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren, schreef de toezichthouder vorige week in het concentratiebesluit. Op 17 maart werd bekend dat de aandeelhouders akkoord gingen met de verkoop van Hertel. 
 
Hertel, opgericht in 1895, is een dienstverlener die gespecialiseerd is in steigerbouw, isolatie, mechanisch onderhoud, beschermende coatings en gerelateerde technische services in de industrie. De organisatie werkt wereldwijd voor triple-A klanten in de olie en gas-, proces-, energie- en offshoremarkten, waaronder Shell, Basf, ExxonMobil en DSM. Bij de onderneming werken ongeveer 10.000 medewerkers. 
 
SHV-dochter NPM Capital en het Belgische Ackermans & Van Haaren zijn de eigenaren maar het bedrijf gaat nu dus voor 230 miljoen euro over naar het Franse Altrad. Hertel boekte vorig jaar een omzet van  816 miljoen. Door de overname ontstaat een nieuw bedrijf met 17.000 werknemers en een gecombineerde omzet van ruim 1,5 miljard euro, schrijft Het Financieele Dagblad.  
 
Het Belgische nieuwsplatform De Redactie meldt dat de Antwerpse investeringsgroep Ackerman & van Haren (AvH) 85 miljoen euro cash krijgt nadat durfkapitaaldochter Sofinim zijn aandeel in de multidisciplinaire dienstverlener Hertel heeft verkocht. Sofinim had een aandeel van 47,5 procent in Hertel. NPM Capital had een zelfde belang in Hertel. 
Gerelateerde artikelen