Toenemend aantal beursgangen verwacht wereldwijd

Volgende maand gaan CVC Capital en het Italiaanse luxemerk Golden Goose naar de beurs.

Banken en beleggers verwachten de komende maanden meer beursgangen wereldwijd. In de VS is het jaar redelijk van start gegaan met het aantal nieuwe beursnoteringen. In Europa heerst het geloof dat meer beursintroducties terugkomen en in het Midden-Oosten blijft het druk met beursgangen.

Dat meldt persbureau Reuters. Dat wijst op succesvolle beursnoteringen als die van het sociale mediaplatform Reddit en technologiegroep Astera Labs, die vorige week hun debuut maakten aan de beurs van New York. In Europa was de beursintroductie van de Zwitserse huidverzorgingsgroep Galderma de grootste sinds de beursgang van Porsche in september 2022.

Volgens Reuters wachten beleggers op succesverhalen over IPO’s voordat ze veel meer geld aan het werk zetten. Het persbureau wijst erop dat er vooral in deze periode veel bedrijven in de VS naar de beurs zullen gaan. Later dit jaar zullen er minder beursintroducties zijn omdat het bedrijfsleven de Amerikaanse verkiezingen afwacht.

Van CVC Capital Partners en het Italiaanse luxemerk Golden Goose wordt verwacht dat ze volgend kwartaal naar de beurs gaan. Rubrik, de Amerikaanse start-up voor cybersecuritysoftware wil in april naar de beurs.

Gerelateerde artikelen