T-mobile gaat voor ruim 4 miljard in de verkoop

De verkoop wordt een van de grootste telecomdeals sinds jaren.

Deutsche Telekom bereidt de verkoop voor van zijn Nederlandse dochter T-Mobile, de nummer drie op de Nederlandse telecommarkt na KPN en VodafoneZiggo. Dat melden bronnen in de telecomsector en in de bancaire wereld aan het FD.

Het belooft de grootste Nederlandse telecomdeal in jaren te worden, die de concurrentie op de Nederlandse markt kan aanjagen. Schattingen over de prijs lopen uiteen. Een bron verwacht een prijs tussen de 4 en 4,5 miljard euro. Een andere bron spreekt van een bedrag rond de 5 miljard.

T-Mobile is net als de andere telecombedrijven goed door de coronacrisis heen gekomen. Klanten bellen weliswaar minder vanuit het buitenland (roaming), maar ze gebruiken hun telefoon meer door het thuiswerken. De omzet en winst van T-Mobile zijn het afgelopen jaar daardoor licht gestegen.

Het Duitse moederbedrijf van T-Mobile mikt op een verkoop aan private investeerders. Een overname door een van de twee grote Nederlandse rivalen, KPN of Vodafone, zou kunnen rekenen op grote bezwaren van de Brusselse mededingingstoezichthouder.

Gerelateerde artikelen