TMC breidt consultancy diensten uit met overname Mobilee

Hightech consultancybedrijf TMC versterkt digitale transformatie expertise met overname van Mobilee.

TMC is een hightech consultancy organisatie, opgericht in Eindhoven in 2000. Inmiddels heeft TMC 26 vestigingen in veertien verschillende landen en ruim 2500 werknemers wereldwijd. TMC voorziet (hightech) bedrijven van kennis en expertise op de gebieden van physics en software tot nanotechnologie en data science. Het Employeneurship-model van TMC biedt ingenieurs, wetenschappers en digitale experts de mogelijkheid om de veiligheid van een vast contract te combineren met de passie van ondernemerschap.

Het in 2004 opgerichte Mobilee levert strategische en operationele ondersteuning aan zowel publieke als private organisaties die een digitale transformatie doormaken. TMC en Mobilee bundelen hun krachten om de dienstverlening aan beide kanten te optimaliseren.

Kennis en kunde bundelen
TMC en Mobilee zijn enthousiast over de kansen die deze overname met zich meebrengt. Emmanuel Mottrie, CEO van TMC, zegt: “Mobilee is een sterke en erkende speler op het gebied van management consultancy in digitale transformatie. We zijn dan ook ontzettend blij dat we met Mobilee aan boord onze consultancy diensten kunnen uitbreiden op het snijvlak van business en IT. Door onze kennis en kunde te bundelen hebben we gezamenlijk een nog stevigere positie om onze klanten te helpen en een innovatief perspectief te bieden binnen de management consultancy sector.”

Mobilee behoudt identiteit
Mobilee behoudt zelfstandigheid, waarbij de tweekoppige directie, in de personen van Leander Bloemers en Bert Bakker, hun werkzaamheden voortzetten. De 75 consultants van Mobilee blijven eveneens hun activiteiten en projecten voortzetten zoals voor de overname. De naam van Mobilee en de kantoorlocatie in Utrecht blijven ook ongewijzigd.

Bloemers deelt het enthousiasme van Mottrie: “We zetten onze succesvolle koers van de afgelopen jaren als Mobilee autonoom voort en hebben daarbij nu een sterke partij achter ons staan. We zijn nu in staat om onze opdrachtgevers nog beter te bedienen met alle aanvullende kennis die TMC in huis heeft. “Daarnaast kunnen onze consultants profiteren van de kennis, kunde en ontwikkelmogelijkheden vanuit het sterke professionele netwerk van TMC.”

Bakker vult aan: “Bij de keuze voor een investeerder hebben we nadrukkelijk ingezet op het behoud van onze autonomie qua DNA/cultuur, merk en organisatie, waarbij ondernemerschap, eigenaarschap, autonomie en transparantie centraal staan. Een andere vereiste was een sterke commerciële synergie en de mogelijkheid om ons huidige klant- en dienstenportfolio aan te vullen en versterken. TMC past perfect in dit plaatje.”


Op de foto van links naar rechts: Rogier van Beek (CFO TMC), Leander Bloemers (Directeur Mobilee), Emmanuel Mottrie (CEO TMC) en Bert Bakker (Directeur Mobilee)

Gerelateerde artikelen