TKH heeft nog steeds interesse in Nedap

Technologiebedrijf TKH, het voormalige Twentsche Kabel, houdt interesse in een overname van branchegenoot Nedap. Dat meldt De Financiƫle Telegraaf.

Topman Alexander van der Lof van TKH laat desgevraagd aan de krant van wakker Nederland weten dat zijn kabelbedrijf nog steeds graag Nedap zou willen overnemen. Nedap ziet dat echter niet zitten. En dat maakt het ingewikkeld. TKH heeft namelijk een belang van vijf procent in zijn gedroomde doelwit en kan daardoor dus gewoon aanschuiven bij de aandeelhoudersvergaderingen van zijn branchegenoot.

"We gaan Nedap niet vijandig overnemen, dus het bestuur moet er wel mee akkoord zijn. Maar de interesse bestaat nog steeds," aldus Van der Lof. Volgens een bron rond Nedap is het aandeelhoudersbelang ongewenst omdat TKH daardoor enige inzicht krijgt in het reilen en zeilen bij een concurrent. 

TKH deed in de laatste tien jaar ongeveer vijftig overnames en is in diverse markten actief. Denk aan het maken van camera’s, spraaksystemen, bandenbouwmachines en zorgapparatuur. 

Gerelateerde artikelen