TIIN Capital financiert overname door Chess iX

fallback
TIIN Capital heeft een kapitaalinjectie verstrekt aan Chess iX waarmee het bedrijf het Amsterdamse Magna Carta Chipcard Solutions BV over kan nemen. Magna Carta is actief op het gebied van facilitaire transactiesystemen in de onderwijs en zorgmarkt in Europa. De financiering is mede mogelijk gemaakt door O2 Capital uit Velp.
Met deze overname ontstaat een organisatie van ruim 80 medewerkers met een jaaromzet van circa € 10 miljoen. De nieuwe combinatie zal goed in staat zijn innovatieve oplossingen te leveren in de snelgroeiende markt van mobiel en contactloos betalen.
Chess iX zal een belangrijke bijdrage leveren aan het innoveren en vernieuwen van de Magna Carta betaalsystemen. Hierdoor kan een breder palet aan diensten en services worden geboden. Daarmee verwacht Chess iX een sterke groei in haar marktpositie op het gebied van betaaloplossingen en systemen.
De producten en diensten van Magna Carta zijn de afgelopen 2 jaar gemoderniseerd. Op de roadmap staan ‘digitale wallet integratie’ en ondersteuning van de nieuwe contactloze betaalproducten van Visa en Mastercard. Daarnaast zal het veel gebruikte FacilityPro platform van MagnaCarta de basis vormen voor een groot aantal innovaties.
“De wereld van e-Commerce en mobiel betalen is door recente ontwikkelingen van NFC, mobiele en internet wallets in een stroomversnelling gekomen.
Magna Carta richt op de dynamische onderwijs- , zorg- en sportmarkt en heeft daarmee een doelgroep die niet alleen open staat voor dit soort innovatieve oplossingen maar deze ook eist”aldus Rene Hodde, CEO van Chess iX. ”De software expertise van Chess iX vormt met Magna Carta de basis voor het verder ontwikkelen van het product portfolio.”
Investeerders TIIN Capital en O2 Capital hebben veel vertrouwen in de gecombineerde bedrijven. Maarten Derks (partner TIIN Capital): "de investering past in de strategie van ons fonds om succesvolle bedrijven als Chess iX met kapitaal en ons netwerk te ondersteunen. Wij willen een boost geven aan de groei van dit type bedrijven".
Over Chess iX
Chess iX realiseert bedrijf kritische software oplossingen voor innovatieve organisaties. Chess iX onderscheidt zich in het vermogen om nieuwe concepten te transformeren tot robuuste en goed geteste software. Chess iX is gespecialiseerd in de ontwikkeling van betaal- en transactie systemen op mobiel en internet platformen.
Gerelateerde artikelen