TIIN Capital en Bolster Investment verkopen belang in Ormit

De Nederlandse investeerders TIIN Capital en Bolster Investment hebben hun belang in detacheerder Ormit verkocht aan de Belgische participatiemaatschappij Pyramid.

Dat schrijft het FD. Na acht jaar verkopen TIIN Capital en Bolster Investment hun belang. Met de transactie is een bedrag van 20 miljoen à 25 miljoen gemoeid. 

Ormit was tot nu toe in handen van drie partijen, ieder met een minderheidsbelang. Naast de twee investeerders had ook het management, met managing director Hetty van Ee aan het hoofd, een aandelenpakket. In de nieuwe opzet krijgt Pyramid, een particulier investeringsvehikel van twee Belgische families, een belang van 75% en neemt het achtkoppige management deel voor de resterende 25%.

TIIN Next Phase Fund

TIIN Capital, dat sinds 1998 in IT- en hightech-ondernemingen investeert, casht met de verkoop van Ormit een van zijn grotere deelnemingen. Het is de laatste participatie uit het in 2010 gestarte TIIN Next Phase Fund waarvan de oorspronkelijke inleg 15 miljoen euro was. Deze is met een factor 2,5 in waarde gestegen. Het geld wordt nu uitgekeerd aan de participanten, overwegend oud-ondernemers.

Ormit detacheert jonge academici bij grote bedrijven en instellingen als ASML, ABN Amro en de belastingdienst. Sinds 2010 is de organisatie in omvang verdubbeld tot 200 man die voor twee jaar worden uitgezonden, 100 in Nederland en 100 in België. Vooral de laatste twee jaar is de omzet flink opgelopen en de winstgevendheid verbeterd. Het bruto bedrijfsresultaat (ebitda), belangrijk voor de waardebepaling van een bedrijf, bedroeg in 2016 nog 1 miljoen op een omzet van 16 miljoen à 17 miljoen. De huidige cijfers liggen stukken hoger, hoeveel precies is niet bekendgemaakt. 

Gerelateerde artikelen