TicketSwap haalt miljoeneninvestering binnen

8,2 miljoen euro financiering voor het Amsterdamse onlineplatform TicketSwap.
TicketSwap, het platform waar consumenten kaartjes voor onder meer concerten en evenementen kunnen aanbieden, heeft 8,2 miljoen euro opgehaald bij de Amsterdamse investeringsmaatschappij Million Monkeys.
 
Het is de eerste keer dat TicketSwap geld van een externe investeerder ontvangt. Met het geld wil TicketSwap uitbreiden naar andere landen, zoals Duitsland en Zweden, en de kwaliteit van de service verbeteren.
 
Ook wil TicketSwap kantoren openen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt het platform aan een slim verlotingssysteem, zodat meer mensen mee kunnen dingen naar een populair toegangskaartje. Ook wil TicketSwap de app uitbreiden met meer informatie over artiesten en evenementen.
 
Met de investering heeft Million Monkeys nu een minderheidsbelang in TicketSwap. Hoe groot het belang precies is, wil het bedrijf niet zeggen. TicketSwap werd opgericht in 2012 door Hans Ober, Frank Roor en Ruud Kamphuis en is wereldwijd actief. Op het platform kunnen mensen toegangskaartjes verkopen voor concerten, festivals, sportevenementen, theatervoorstellingen en dagjes uit. TicketSwap werkt met duizenden organisatoren van evenementen samen.
 
Techfinancierder Million Monkeys komt uit de koker van investeerder Maarten Beucker Andreae, die de investeringsmaatschappij in 2013 begon. Eerder richtte hij 2dehands.be op, dat werd overgenomen door de Amerikaanse marktplaats eBay. Ook deed hij eerdere investeringen in andere onlinemarktplaatsen, zoals TheNextCloset, een tweedehandswebsite voor merkkleding.
 
Gerelateerde artikelen