‘Thyssenkrupp blijft kijken naar fusie Europese staaltak’

Mislukte deal met Tata mogelijk opnieuw bekeken.

Het Duitse staal- en industrieconcern Thyssenkrupp blijft kijken naar mogelijkheden om zijn Europese staaldivisie te fuseren met een branchegenoot. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Thyssenkrupp zag vorig jaar nog een fusie van de Europese staalactiviteiten met die van Tata Steel stuklopen door bezwaren van de Europese Commissie.

Het bedrijf zou gesprekken voeren met adviseurs over mogelijke transacties. Thyssenkrupp zou daarbij al contact hebben gehad met de Duitse rivaal Salzgitter, terwijl ook het Zweedse SSAB als potentiële samenwerkingspartner wordt gezien. Ook bedrijven uit India en China hebben volgens de bronnen interesse getoond in een deal. Mogelijk kan de mislukte overeenkomst met Tata opnieuw onder de loep worden genomen, waarbij meer bezittingen worden verkocht om alsnog goedkeuring uit Brussel te krijgen.

Thyssenkrupp gaat gebukt onder de coronacrisis en de moeizame marktomstandigheden in de staalindustrie door de virusuitbraak. De onderneming bereikte eerder dit jaar een akkoord over de verkoop van zijn liftendivisie aan investeerders ter waarde van 17 miljard euro.

Gerelateerde artikelen