The Mobile Company in Engelse handen

Apadmi uit Manchester lijft Nederlandse ontwikkelaar in.

De Nederlandse overname vormt een stap in de ambitie van de Engelsen om door te groeien tot een organisatie met 1.500 medewerkers in vijf landen. Met het bedrijf van CEO Kees van Mourik bestaat de groep uit 250 man, het grootste onafhankelijke team van mobiele specialisten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Eerder dit jaar opende Apadmi kantoren in Edinburgh, Lissabon en Utrecht. De geplande reeks acquisities van het Engelse bedrijf wordt gecoördineerd door de Nederlandse M&A Director Jasper van de Luijtgaarden. Hij was eerder CEO bij Building Blocks uit Manchester. De overname daarvan door het Nederlandse TamTam vormde de opmaat voor de creatie van Dept.

The Mobile Company is opgericht in 1998 en ontwikkelt 'oplossingen voor groei met een focus op een agile werkwijze en data'. Het bedrijf werkt voor klanten als TBAuctions, Oei ik groei, Intratuin, Van Oord, Fokker Services en New York Media Group. The Mobile Company blijft zelfstandig opereren onder dezelfde naam met het huidige team. Het bestaande management zal de activiteiten blijven beheren, met extra ondersteuning van Apadmi als basis voor verdere internationale groei.

Gerelateerde artikelen