Thales neemt Imperva over

Laatst gewijzigd: 28 juli 2023 10:39
Overname om cybersecurityactiviteiten te versterken.

Thales, een Frans bedrijf dat zich richt op geavanceerde technologieën, neemt cybersecuritybedrijf Imperva over. Met deze overname versterkt Thales zijn cybersecurityactiviteiten en betreedt het de aantrekkelijke markt voor applicatie- en datasecurity.

Thales (Euronext Paris: HO) is een wereldleider in geavanceerde technologieën op drie domeinen: Defense & Security, Aeronautics & Space, en Digital Identity & Security. Het ontwikkelt producten en oplossingen die helpen om de wereld veiliger, groener en inclusiever te maken. Imperva is een cybersecuritybedrijf met meer dan 500 miljoen dollar omzet op jaarbasis en ruim 1.400 werknemers.

Met de overname van Imperva zal Thales zijn data- en applicatiebeveiligingsaanbod aanzienlijk uitbreiden. Thales schat dat de combinatie circa 110 miljoen dollar aan synergieën zal genereren, waarvan 50 miljoen dollar aan kosten-synergieën en 60 miljoen dollar aan inkomsten-synergieën.

De afronding van de transactie wordt verwacht tegen begin 2024, onder voorbehoud van de voltooiing van gebruikelijke anti-trust- en regelgevende goedkeuringen.

Gerelateerde artikelen