Teun Breen partner van EY Strategy & Transactions 

Teun Breen treedt per 1 oktober toe als partner van EY Strategy & Transactions. 

Met meer dan 20 jaar deal-ervaring in financial due diligence voor de sell-side en buy-side in diverse sectoren zal Teun Breen als partner werkzaam zijn in de Nederlandse Transaction Diligence praktijk. 

Breen is afgestudeerd registeraccountant en startte zijn carrière in de accountancy bij PwC. In 2012 is hij overgestapt naar EY. 

Breen is gespecialiseerd in private equity en ondersteunt zowel Nederlandse als internationale investeerders en haar portfolio ondernemingen op het gebied van transacties, acquisitie- en verkooptrajecten, due diligence onderzoeken, en (her) financieringsvraagstukken. In het recente verleden heeft Breen veel gewerkt voor grote multinationals wereldwijd, zoals Heineken en Akzo Nobel.

De huidige ontwikkelingen rondom COVID-19 hebben een impact op de portefeuille van private equity. “Ik zie nog geen grote kenteringen, maar de vooruitzichten voor transacties zijn wel somberder. Dit betekent ook dat er kansen zijn voor die partijen die risico's durven te nemen. In de afgelopen maanden hebben wij aan meer transacties gewerkt dan vorig jaar. Echter, de onzekerheid rondom COVID-19 zorg er ook voor dat het langer duurt voordat transacties geclosed kunnen worden. Er is nog steeds veel geld – en niet alleen dry powder. Iedereen heeft het wel over de hoge prijzen, maar andere classes zijn op het moment ook niet briljant. De instroom blijft hoog en de rendementen gaan gemiddeld gesproken niet omhoog.” En de deal sizes? Afgelopen jaar zijn er een paar megadeals geweest, maar die zijn altijd lastig voorspelbaar. PE tendeert wel naar iets grotere deals, maar dat komt omdat de fondsen groter worden.” 

Gevraagd naar zijn promotie tot partner, zegt Breen: “Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van het partnership bij deze firma. De combinatie van de Transaction Diligence praktijk, het leidende strategisch en operationeel advies van EY-Parthenon, en de overige diensten vanuit de bredere EY-organisatie, maakt dat ik overtuigd ben om samen met het team de groei van EY Strategy & Transactions van de laatste jaren verder door te zetten. Ik heb veel zin in de verdere samenwerking en ik hoop dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze plannen.”

Gerelateerde artikelen