Tesorion en Compumatica bundelen de krachten

De Nederlandse cybersecurityspecialisten Tesorion en Compumatica gaan de krachten bundelen.

Door de samenwerking tussen deze twee 100% Nederlandse bedrijven, ontstaat er een sterke partij die een belangrijke bijdrage levert aan het beschermen van haar klanten tegen cyberdreigingen. Voor Tesorion is deze krachtenbundeling de volgende stap in de uitvoering van haar groeistrategie, zij heeft daarom een meerderheidsbelang in Compumatica verworven.

Compumatica blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren vanuit Uden en Würselen (Duitsland). Het bedrijf heeft een volwaardig productportfolio van hoogwaardige beveiligingsoplossingen ontwikkeld en staat in de markt bekend vanwege haar expertise op het gebied van cryptografie. Daarmee biedt zij een mooie aanvulling op het cybersecurityportfolio van Tesorion. Tesorion levert oa. Managed cybersecurityoplossingen, Security Consultancy en heeft een hoogwaardig 24/7 Security Operating Center en een eigen CERT.

Martijn Hakstege, CEO Tesorion: “Ik ben trots op het feit dat Tesorion en Compumatica de krachten gaan bundelen. Beide bedrijven hebben veel overeenkomsten, zoals de Nederlandse oorsprong en een sterke technologische achtergrond. Daarnaast sluiten onze markten mooi op elkaar aan. Deze bundeling van krachten is voor ons een logische stap. Zo bouwen we verder aan een mooie en veilige toekomst voor onze klanten.”

“De markt is op zoek naar relevante totaalaanbieders die een volledig en gemanaged security portfolio kunnen bieden. Door de krachtenbundeling wordt aan deze behoefte voldaan, aldus Martijn.”

Petra van Schayik, CEO Compumatica: “In Tesorion hebben we een betrouwbare partner gevonden die ons in staat stelt om onze klanten een bredere dienstverlening te bieden. Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om ons verder te positioneren binnen het OT-domein. Mede dankzij deze krachtenbundeling kunnen we die verder vorm gaan geven, zodat we nu gezamenlijk kunnen bouwen aan een schaalbaar ecosysteem.”

Na de krachtenbundeling blijft Compumatica een 100% Nederlands bedrijf, waardoor samen met Tesorion, een groep van 160 cybersecurity experts ontstaat.

Gerelateerde artikelen