Tesla-concurrent Rivian wil 8,4 miljard bij beursgang

De maker van elektrische auto's Rivian wil met zijn beursgang in New York een bedrag tot wel 8,4 miljard dollar (ruim 7,2 miljard euro) ophalen. De totale waardering van Rivian bij zijn gang naar Wall Street ligt rond de 60 miljard dollar. De beursgang zou volgende week kunnen plaatsvinden.

Rivian maakte bekend 135 miljoen aandelen te gaan verkopen voor een prijs tussen de 57 en 62 dollar per stuk. Het bedrijf krijgt een notering aan de technologiegraadmeter Nasdaq onder het beurssymbool 'RIVN'.

Bronnen hadden eerder gemeld dat Rivian bij de beursgang zou mikken op een waarde van 80 miljard dollar. Vorige week werd nog bekend dat webwinkelconcern Amazon een belang van 20 procent in Rivian heeft. Amazon is de grootste klant van het bedrijf met een bestelling van 100.000 elektrische busjes. De eerste 10.000 busjes moeten voor eind volgend jaar aan Amazon worden geleverd.

Rivian wordt gezien als mogelijke rivaal van Tesla. Het bedrijf maakt behalve de busjes ook een elektrische pick-uptruck. Die wordt vanaf eind dit jaar aan klanten geleverd.

Gerelateerde artikelen