Nieuwe Award: Best M&A Boutique

Bij de M&A Awards van 2015 zijn er in totaal vier nieuwe awardcategorieën. Eén daarvan is eigenlijk een oude bekende. De M&A Award voor Best M&A Boutique zal voor het eerst sinds 2006 weer worden uitgereikt. Dat de M&A-wereld beweeglijker is dan de heupen van een Braziliaanse sambadanseres wordt duidelijk als we in de archieven van de Awards duiken.
In 2006 ging Jan Aalberts van Aalberts Industries er vandoor met de award voor Best M&A Strategy. Destijds was de Utrechtste industriële onderneming een bescheiden Midkapper. Inmiddels heeft oprichter en naamgever Aalberts het stokje overgegeven en is zijn geesteskind genoteerd in de AEX. De prijs voor beste M&A Advisor ging destijds naar Bob Elfring van Lehman Brothers. Inmiddels staat Elfring op de loonlijst bij Bank of America Merrill Lynch en hoe het met Lehman Brothers is afgelopen behoeft geen toelichting. 
De award voor Best Buy-Out was destijds een prooi voor Huub van Doorne, de CEO van Lucas Bols. Advocaat Herman Kaemingk van Loyens en Loeff stond destijds koper AAC Capital bij en pakte mede daardoor zijn eerste award in de categorie M&A Lawyer mid-markt. Anno 2015 is Lucas Bols teruggekeerd naar de Amsterdamse beurs en telt de schoorsteenmantel van Kaemingk acht awards. 
Goed, terug naar de Award voor Best M&A Boutique. Deze werd in 2006 uitgereikt aan Yme van der Wal van Phidelphi. Een complete herhaling van 2006 zit er niet in. Van der Wal stapte eerder dit jaar over van Phidelphi naar Festos Management & Participaties. Tot zover het verleden, terug naar het heden. 
M&A Boutiques hebben de laatste jaren aardig de wind in de zeilen. Volgens Financial Times ging in 2013 ruim 30 procent van alle Europese M&A fees naar boutiques. Ook in onze eigen League Tables zien wij dat de boutiques zich tussen de bulge bracket firms weten te wurmen. Waar moet een goede M&A Boutique aan voldoen? Op basis van gesprekken met marktkenners kwam het onderstaande profiel tot stand. 
 
————————————————————————————————————–
Best Dutch M&A Boutique 
The Best Dutch M&A Boutique is a small (<100 employees) and independent advisory specialised in M&A, corporate finance and private equity and distinguishes among others by not providing debt for deals. The Best M&A Boutique looks ahead, anticipates and understands where the appetite in the market lies. It often has has a strong focus on a specific sector and/or practice area. It offers the same (or even better) quality of advice as the larger M&A houses but has a more direct relationship with the client. 
————————————————————————————————————–
 
Op korte termijn zullen wij de genomineerden bekend maken. Voor op- of aanmerkingen over de Award is de redactie bereikbaar op rmunsterman@alexvangroningen.nl en eblaauw@alexvangroningen.nl. Kijk hier voor meer informatie over de M&A Awards 2015.
Beleef de M&A Awards 2015 met uw relaties
U bent van harte welkom tijdens de 15e editie van de M&A Awards, hét jaarlijkse hoogtepunt van de branche met prestigieuze prijzen voor de beste deals, adviseurs, advocaten en financiers. De presentatie van deze avond is in handen van niemand minder dan Jort Kelder en M&A Community hoofdredacteur Ruben Munsterman. Samen maken zij van de M&A Awards 2015 een onvergetelijke avond.
Wilt u ook in 2015 verzekerd zijn van een tafel of feestkaart op de M&A Awards? Sluit het jaar op een stijlvolle manier af met uw team of gasten. Wacht niet te lang. First come, first served. Klik hier voor de mogelijkheden om erbij te zijn of neem gerust contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 06 4638 4782.
Graag verwelkomen wij jullie op de 15e M&A Awards op 10 december 2015! 
Gerelateerde artikelen