Ter Brugge gaat nieuw ECM-team leiden bij Holland Corporate Finance

Holland Corporate Finance heeft een nieuwe afdeling opgezet voor (beursgenoteerde) bedrijven die advies nodig hebben over aandelenkwesties, beursgangen, herkapitalisatie en overnames op de beurs. Gerbrand ter Brugge (49) is sinds 1 april managing partner van de divisie die Equity & ECM Advisory heet.
Met deze stap anticipeert het kantoor, dat naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke adviseur in Nederland is op het gebied van corporate finance, op het groeiende aantal beursgangen en aandelenemissies op de Nederlandse aandelenmarkt. Dat laat het advieskantoor weten in een persbericht.
 
Sinds de tweede helft van 2014 hebben een aantal interessante Nederlandse bedrijven gekozen voor een notering aan het Damrak, waaronder GrandVision, IMCD, Lucas Bols en Refresco. De gang naar de aandelenmarkt wordt volgens Holland Corporate Finance grotendeels gedreven door een schaarste aan beschikbaar krediet, veroorzaakt door hogere kapitaaleisen bij banken. 
 
Meer acquisities
Holland Corporate Finance constateert daarnaast dat het vertrouwen onder beursgenoteerde bedrijven om acqsuisities te doen ook toeneemt. Zo is er nieuwe interesse van Angelsaksische, institutionele investeerders in de Nederlandse aandelenmarkt en een verhoogde interesse van private equity partijen om een exit te maken via een beursgang. 
 
Gerbrand ter Brugge (49) is aangesteld als managing partner Equity & ECM Advisory. Voorheen werkte hij als hoofd aandelen bij ABN Amro en ING, en recent was hij bestuurslid bij Bank Oyens & Van Eeghen, waar hij verantwoordelijk was voor de coporate finance activiteiten. Al met al heeft Ter Brugge twintig jaar ervaring in de wereld van de aandelenmarkten. 
 
Met de nieuwe afdeling wil het Nederlandse kantoor nu in staat zijn om geïntegreerd advies te leveren aan bedrijven omtrent M&A, schuld, aandelen en andere beursverhandelde instrumenten. Ook kan Holland Corporate Finance helpen bij de voorbereiding op een IPO.
 
Holland Corporate Finance heeft in Amsterdam dertig professionals in dienst en is onderdeel van een wereldwijd netwerk, waar in totaal 650 mensen werkzaam zijn in veertig verschillende landen. 
 
Gerelateerde artikelen