Technology & Strategy Group breidt uit met de integratie van TOPIC

Door deze integratie worden de activiteiten van T&S uitgebreid tot twaalf landen op drie continenten.

Technology & Strategy Group (T&S), een Europese expert in consulting, digital en engineering, ontwikkelt zijn engineering business met de komst van de nieuwe Nederlandse partner TOPIC, een expert in embedded systemen. Door deze integratie worden de activiteiten van T&S uitgebreid tot twaalf landen op drie continenten en wordt de aanwezigheid van de groep in Europa versterkt, met name in de Benelux. Dit biedt verdere voordelen voor zowel klanten als werknemers. T&S en TOPIC delen gemeenschappelijke expertise met hun respectieve ontwerpbureaus, evenals hun capaciteit om vaste projecten te leveren. 

T&S, opgericht in 2008, is een toonaangevende Europese expert in consulting, digital en engineering. T&S is een portefeuillebedrijf van Ardian, een toonaangevende Franse private equity onderneming.

De integratie van TOPIC zal de expertise van T&S op het gebied van systeem-, hardware- en softwareontwikkeling verder versterken, waardoor complexere turnkey-projecten en complete oplossingen, inclusief end-to-end productontwikkeling, kunnen worden geleverd.

Rieny Rijnen, oprichter & CEO van TOPIC, zegt: "De integratie met T&S is een spannend nieuw hoofdstuk voor TOPIC. Het samenbrengen van onze expertise en gedeelde bedrijfswaarden om samen verder te bouwen aan een sterke toekomst in de embedded markt. De integratie biedt voordelen voor klanten, die we kunnen ondersteunen vanuit een veel breder dienstenpakket. Voor onze professionals zal het hun mogelijkheden vergroten."

Oaklins' team in Nederland trad op als exclusief sell-side adviseur voor de aandeelhouders van TOPIC. Deze transactie benadrukt onze sterke expertise in de fast-moving high-end IT consultancy sector. Oaklins' team in Frankrijk leverde ondersteuning en essentiële informatie. Het deal team bestond uit Frederik van der Schoot, Jan-Pieter van Doorn, Baran Temur, Koen Bodewes, Naomi Müller, Éric Félix-Faure en Soufian Mami.

De aandeelhouders van TOPIC kregen juridisch advies van Rowan Rosens van TRC Advocaten.
 

Gerelateerde artikelen