Technologie start-up Noon haalt half miljoen op

Financiering voor data-gedreven verbetering van welzijn werknemers

Het jonge bedrijfje Noon heeft een half miljoen euro opgehaald in een pre-seed financieringsronde. De technologie start-up heeft een tool ontwikkeld waarmee medewerkers hun mentale conditie dagelijks kunnen visualiseren en verbeteren via data-gedreven inzichten en persoonlijke aanbevelingen.

Waar de financiering vandaan komt is niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat de toepassing van Noon wordt geïntegreerd in het communicatiekanaal Slack. Via dit kanaal worden productiviteit, werkdruk, mate van controle, werksfeer en energieniveaus in kaart gebracht. 

Noon denkt hiermee een antwoord te hebben voor de epidemische vormen die psychische problemen als stress en burn-out aannemen. Onderzoek van Berkeley University toont aan dat het lokaliseren van de stressbron de meest effectieve wijze blijkt om mentale problemen tegen te gaan. De tool is een product van Hendrik-Jan Griffioen en Saul Johnson Noon. Hun bedrijf is ontwikkeld in samenwerking met Builders Studio, een Rotterdamse startup studio voor innovatie en financiering.
 

 

Gerelateerde artikelen