Team NautaDutilh start kantoor Hogan Lovells in Luxemburg

Hogan Lovells opent op 1 augustus a.s. een kantoor in Luxemburg. Deze uitbreiding maakt deel uit van de strategie om haar fondsen en fiscale praktijk verder uit te bouwen.
Het kantoor zal aanvankelijk uit een tweetal partners bestaan – Pierre Reuter (Investment Funds) en Jean-Michel Schmit (Corporate). Zij zijn afkomstig van NautaDutilh en zullen worden gevolgd door vier van hun huidige medewerkers. Vóór NautaDutilh waren Pierre en Jean-Michel werkzaam bij Linklaters.
Als reactie op de opening van het nieuwe kantoor zegt David Harris, global co-CEO van Hogan Lovells: "Luxemburg is in toenemende mate een belangrijke jurisdictie voor investeringsfondsen. Ons nieuwe kantoor zal ons in staat stellen om onze cliënten van nog omvangrijker advies te voorzien op het gebied van investeringsfondsen en zal tevens deuren openen voor onze andere praktijkgebieden zoals corporate/M&A, vastgoed, private equity en fiscaliteit."
Christoph Kueppers, Managing Partner voor continentaal Europa, voegt daar nog aan toe: "Wij hebben in het verleden met Pierre en Jean-Michel samengewerkt aan tal van zaken voor cliënten. Het zijn beiden uitstekende advocaten met een brede ervaring die belangrijk is voor onze fondspraktijk en wij zijn dan ook zeer verheugd dat zij zich met hun team aan ons kantoor verbinden."
Pierre Reuter zegt: "Luxemburg is al jaren de jurisdictie bij uitstek voor de structurering van gereguleerde investeringsfondsen, zoals UCITS en andere investeringsfondsen. Luxemburg biedt een stabiele en flexibele juridische omgeving, bekwaam personeel en een strategische locatie. Met de komst van de EU Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD) zal Luxemburg zelfs aantrekkelijker worden voor managers van investeringsfondsen om hun producten uit te breiden of op de markt te brengen."
Jean-Michel Schmit zegt: "Pierre en ik zijn zeer enthousiast over onze komst naar Hogan Lovells. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met ons sterke Luxemburgse team een waardevolle aanvulling zijn voor een zeer gerespecteerd internationaal kantoor als Hogan Lovells."
Gerelateerde artikelen