Grote deal in zakelijke dienstverlening: Team EIFFEL neemt Thorbecke over

Team EIFFEL krijgt er 140 adviseurs in de publieke sector bij na overname Thorbecke.

Zakelijke dienstverlener Team EIFFEL – met circa 3.000 professionals behorend tot de grootste project-, consultancy-, en interim-organisaties van Nederland – breidt haar dienstenaanbod in het publieke domein sterk uit op een aantal zeer relevante maatschappelijke thema’s met de overname van adviesbureau Thorbecke.

Daarmee versterkt Team EIFFEL zich met ruim 140 adviseurs en specialisten in onder andere gegevensbeheer, vastgoedtaxaties, informatiemanagement en planschade.

Michel te Riele is als directeur Lokale Overheid bij Team EIFFEL de nieuwe eindverantwoordelijke voor Thorbecke. Hij ziet in het Zwolse adviesbureau een absolute versterking: “De diensten van Thorbecke zijn herkenbaar en belangrijk voor de maatschappij. Op onder andere de thema’s WOZ-taxaties en -bezwaren, vastgoedtaxaties, planschade, belastingen, ruimtelijke ordening, informatiemanagement en de Omgevingswet werken zij aan duurzame oplossingen. Juist in deze tijd zijn dat hele relevante topics. Hun dienstenaanbod past perfect bij onze missie in het publieke domein: (lokale) overheden, instellingen en organisaties begeleiden bij de inrichting van het Nederland van de toekomst.”

Volgens Leijn de Wolf, scheidend algemeen directeur bij Thorbecke, komt de stap naar Team EIFFEL voor Thorbecke op het goede moment. ”Team EIFFEL en Thorbecke matchen uitstekend op de open en duidelijke cultuur, menselijke waarden, bereidheid tot kennisdeling, persoonlijke benadering, deskundigheid en ambities. Het Team of Teams model, waarbij teams grotendeels autonoom opereren en samen één community vormen, heeft een sterk menselijk karakter en dat is binnen Thorbecke altijd de norm gebleven. Onder het grote dak van Team EIFFEL kunnen onze specialisten doorgroeien in een structuur en cultuur waar ruimte blijft voor onze kenmerkende eigenheid.”

Voor een goede overdracht blijft Leijn de Wolf nog vier maanden aan Thorbecke verbonden. Het huidige management gaat in z’n geheel mee naar Team EIFFEL en ook de naam Thorbecke blijft in stand.

Gerelateerde artikelen