TCS-groep heet voortaan CSC Netherlands BV

Op dinsdag 31 maart heeft CSC de dienstverlener voor alternatieve investeringsfondsen TCS-groep overgenomen.

Al in november was bericht over de voorgenomen overdracht van de aandelen. Nadat De Nederlandsche Bank en de AFM hun goedkeuring hebben gegeven, stond de overdracht niets meer in de weg. Met de overname kan TCS-Groep het internationale netwerk van CSC benutten en haar ambitieuze groeiplannen realiseren.

John Hebert is toegetreden tot de directie van de holding (CSC Netherlands BV) naast Birgitte van den Broek. John leidt internationaal de gehele afdeling Global Financial Markets. De namen van de onderliggende werkmaatschappijen veranderen niet veel, slechts één letter.

TCS wordt vervangen door CSC, en daardoor heten deze vanaf vandaag officieel CSC Fund Services, CSC Governance en CSC Depositary. Het belangrijkst is dat de klanten kunnen blijven rekenen op dezelfde dienstverlening door hetzelfde klantenteam tegen ongewijzigde voorwaarden.

PhiDelphi Corporate Finance trad op als financieel adviseur van TCS Groep. Hierbij waren Willem Daris en Koen Crolla de adviseurs. PhiDelphi Partner Willem Daris adviseerde eerder over de transacties van Intertrust, TMF Group, SGG en Orangefield. Het advocatenteam van JanssenBroekhuysen Advocaten adviseerde bij het juridische werk. KPMG was bij deze deal Transaction Services adviseur. 

Birgitte van den Broek – aandeelhouder en CEO van TCS-Groep – vertelt het volgende: ‘’We waren erg blij met de steun van Willem Daris en Koen Crolla. De deal is effectief uitgevoerd en het is erg nuttig geweest dat we gebruik konden maken van het trackrecord van Willem. Dit heeft vooral geholpen om optimaal voorbereid te zijn op de Due Diligence fase en bij de eindonderhandelingen.”

Willem Daris: “Het was een groot genoegen om met Birgitte en het team aan deze transactie te werken. TCS-Groep is een sterk en gerenommeerd bedrijf met een uitstekende nichepositie in de markt waar veel belangstelling voor was. We zijn erg blij dat we de aandeelhouders hebben kunnen ondersteunen bij het vinden van een partner met een uitstekende strategische fit.’’

Over TCS-Groep

TCS-Groep is een toonaangevende en gerenommeerde dienstverlener in Nederland die vermogensbeheer- en bewaardiensten aanbiedt aan vermogensbeheerders van alternatieve beleggingen.

De diensten van het bedrijf worden gekenmerkt door langdurige klantrelaties, een stabiel personeelsbestand en eersteklas systemen. Terwijl vermogensbeheerders zich kunnen concentreren op hun kerntaken, zorgt TCS-Groep op de achtergrond voor een vlotte en conforme bedrijfsvoering

Over CSC

CSC is een internationale dienstverlener die aan vele managers van investeringsfondsen fonds administratieve diensten en depositary services levert. Haar activiteiten, serviceniveau en de wijze van dienstverlening sluiten zeer goed aan bij TCS en bij wat u van ons gewend bent.

CSC heeft haar hoofdkantoor In Wilmington (Delaware) – USA, is internationaal actief en in eigendom van drie families. Zij richten zich op verdere uitbouw van CSC op de lange termijn. Naast Amerikaanse relaties worden klanten in Azië en Europa bediend. Door de combinatie van TCS en CSC ontstaat een krachtig platform van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, beschikbaar voor nationale en internationale klanten van beide partijen.

Gerelateerde artikelen