TBAuctions neemt Duits veilinghuis over

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:23
Moederbedrijf Troostwijk krijgt nieuwe dochter.

TBAuctions, het moederbedrijf van Troostwijk Auctions, koopt de Duitse branchegenoot Surplex.

Deze strategische zet versnelt de groei van TBAuctions in zeven nieuwe landen, waaronder Spanje, Polen, en Roemenië. Het versterkt ook de aanwezigheid van TBAuctions in Duitsland, Frankrijk en Italië, terwijl het Amsterdamse veilingplatform industriële expertise toevoegt in metaal- en houtbewerking

. De gecombineerde merken van TBAuctions bereiken jaarlijks bijna 200 miljoen websitebezoeken. Meer dan 1,6 miljoen zakelijke goederen uit twintig landen worden jaarlijks via het platform verkocht, waarop zo’n 700.000 biedingen worden geplaatst uit 175 landen. In totaal genereren de gecombineerde merken van TBAuctions een veilingresultaat van ruim 1,6 miljard euro per jaar en hebben bijna 1.200 medewerkers in dienst.

Surplex, opgericht in 1999 in Düsseldorf, heeft een sterke reputatie opgebouwd in Europa, als veilinghuis in geïnstalleerde industriële machines voor metaal- en houtbewerking.

De Europese markt voor de verkoop van gebruikte zakelijke goederen bedraagt ruim 200 miljard euro per jaar, waarbij het aandeel dat digitaal wordt geveild zeer snel groeit.

 

Gerelateerde artikelen