Tapasrestaurantketen ’t Zusje in Duitse handen

De nieuwe eigenaar Gustoso wil de keten nu naar Duitsland halen.

Het Duitse horecaconcern Gustoso neemt tapasrestaurantketen ’t Zusje over. Het bedrijf wil volgend jaar zijn eerste tapasrestaurants in Duitsland openen, in eerste instantie in de buurt van de Nederlandse grens. ’t Zusje heeft in Nederland momenteel 36 restaurants.

Gustoso, waarvan het hoofdkantoor in München staat, haalt met ’t Zusje zijn achtste merk binnen. Zo baat het concern verspreid over meerdere landen al restaurants uit met namen als Otto’s Burger, Burgermeister en Ciao Bella. Met de vestigingen van ’t Zusje komt het totale aantal restaurants uit op ruim 170, waar volgens Gustoso meer dan 1300 mensen werken.

Op de website van ’t Zusje is te lezen dat de oorsprong van de restaurantketen in het Brabantse Uden ligt. Het eerste in 1998 geopende restaurant kreeg uiteindelijk de naam De Baron, waarna in 2004 ’t Zusje van De Baron de deuren opende. In 2013 begonnen de eerste franchiserestaurants.

Oprichter Peter Smits blijft actief binnen de keten na de overname door Gustoso. “We zijn erg blij dat we in de Gustoso Groep zo’n ervaren en professionele partner hebben gevonden”, laat hij in een toelichting weten. (ANP)

Gerelateerde artikelen