Tandtechnische koepel uit Amersfoort ingelijfd door Spaanse branchegenoot

Na de overname van Signadens wil het Spaanse Corusn verder groeien in Europa.

Het Spaanse tandtechnische concern Corus heeft het Nederlandse Signadens overgenomen, een koepel van tandtechnische bedrijven. De overname leidt tot een cluster met 49 laboratoria en 1.200 werknemers, die 9.000 tandartspraktijken in vijf landen ondersteunen. Signades is gekocht van Quadrum Capital, dat eind 2020 een belang van zestig procent heeft genomen in de tandtechnische koepel. Financiële details over de recente deal zijn niet bekendgemaakt.

In december 2020 heeft de Nederlandse mid-market private equity partij Quadrum Capital circa 60 procent van de onderneming verworven om een build-and-buy strategie te implementeren om de tandtechnische laboratoriummarkt in de Benelux en Duitsland te consolideren. Signadens is in 2016 opgericht als samenwerkingsinitiatief van zelfstandige tandtechnici om een kwaliteitslabel in de tandheelkundige zorg te realiseren.

Na de integratie is het bedrijf van plan de onderneming verder te laten groeien door een combinatie van organische groei en de consolidatie van meer laboratoria, zowel in de huidige regio's als daarbuiten. Corus is dan actief in Spanje, Frankrijk en Portugal, terwijl Signadens actief was in Nederland en België.

Corus wordt na de overname geleid door de co-CEO’s Jeroen van Asten (Signadens) en Nicolas Bonnard (Corus). Zij delen de verantwoordelijkheden voor de ontwikkeling van het bedrijf, waarbij Van Asten CEO is van Nederland en België.

Gerelateerde artikelen