Sympower haalt 3 miljoen op

Het bedrijf bouwt flexibele elektriciteitsnetwerken. Partners zijn onder meer Social Impact Ventures en de provincie Noord-Holland.

Na bewezen succes in Finland en Nederland haalt Sympower 3 miljoen euro op van investeringsfondsen Social Impact Ventures (Social IV), Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), Enfuro Ventures, Angel Investeerders en het eigen team. De investering zal worden ingezet om de impact op de energietransitie te vergroten, het bedrijf internationaal verder uit te breiden en voor het opschalen van de huidige diensten. 

Sympower focust zich op een van de grootste uitdagingen in het huidige energiesysteem: het duurzaam balanceren van vraag en aanbod van stroom op het elektriciteitsnet. Op dit moment schakelen netbeheerders vervuilende energiecentrales in voor het leveren van deze diensten. Als oplossing heeft Sympower een software platform ontwikkeld waarmee iedereen betaald kan bijdragen aan de energietransitie. Sympower werkt samen met commerciële en industriële partijen in Nederland, Finland, Zweden en Israël om het elektriciteitsnet nu en in de toekomst duurzamer te maken.

In Scandinavië is Sympower marktleider met deze technologie, in Nederland opkomend. Daarnaast is er een kantoor in Estland, is Sympower actief in Israël en is Sympower het team aan het uitbreiden in Nederland, Israël en Zweden. Het hoofdkantoor van Sympower bevindt zich in Amsterdam. Sympower werkt in de verschillende landen samen met grote spelers in de recycling- en afvalverwerking, tuinbouw, waterzuivering, papier en chemie om netbeheerders balans- en reservevermogen diensten te leveren. 

 

Gerelateerde artikelen