Symeres neemt Exemplify BioPharma over 

Geneesmiddelenonderzoeker Symeres uit Nijmegen neemt de Amerikaanse branchegenoot Exemplify BioPharma over. 

Investeerder Keensight Capital, meerderheidsaandeelhouder van Symeres, heeft samengewerkt met de managementteams van beide bedrijven om deze bedrijfscombinatie mogelijk te maken.

Exemplify BioPharma, gevestigd in Cranbury, New Jersey (VS), is een leverancier van hoogwaardige geïntegreerde end-to-end chemie- en controlediensten voor kleine moleculen (CMC) aan farmaceutische en biotechnologische partners. Het bedrijf biedt functionele expertise en adviesdiensten in Proceschemie, Analytische Chemie en Formulering Ontwikkeling voor een succesvolle overgang van programma's van late-fase lead optimalisatie via kandidaat selectie naar first-in-human. Exemplify heeft 20 mensen in dienst.

Deze overname versterkt de strategische positie van Symeres in de VS, waar het bedrijf reeds ongeveer 50% van zijn inkomsten genereert. 

Exemplify BioPharma is Symeres' tweede overname in de VS dit jaar, na de overname van Organix Inc., een bedrijf dat gespecialiseerd is in lipiden voor de mRNA-therapeutica- en vaccinsmarkt.

 

Gerelateerde artikelen