Symbid benoemt Dick Kooij als nieuwe CFO

Symbid, een online platform voor mkb-financiering, kondigt aan dat Dick Kooij vanaf 16 november 2015 de functie van Chief Financial Officer vervult. Kooij heeft diverse leidinggevende functies bij financiƫle instellingen bekleed en brengt zo ervaring mee op het gebied van corporate finance, treasury, financiƫle planning, compliance en risicomanagement.
"Ik heet Dick van harte welkom bij Symbid, waar hij ongetwijfeld een directe impact zal hebben op onze sterke groei als beursgenoteerd bedrijf,” zegt Korstiaan Zandvliet, medeoprichter en CEO van Symbid Corp. “Dick heeft het vermogen om een financieel team te leiden in een innovatief, toonaangevend bedrijf met tegelijkertijd de focus op de dienstverlening richting klanten. Dick brengt een schat aan financiële expertise mee naar Symbid op een spannend moment in onze missie om de financiering van MKB-bedrijven te vergemakkelijken door innovatieve technologie.”
 
Kooij ziet er erg naar uit om samen met Symbid de manier waarop het MKB wordt gefinancierd, toegankelijker te maken en te vereenvoudigen. “Ik ben zeer verheugd om deze positie binnen Symbid op me te nemen,” zegt hij. “Na verschillende leidinggevende functies binnen de financiële dienstverlening, ben ik ervan overtuigd dat Symbid zich in de voorhoede van ontwikkelingen in financiële technologie beweegt. Korstiaan en zijn team leiden de verschuiving naar een meer efficiënte, transparante en democratische financiële toekomst voor ondernemers en investeerders.” 
 
Als Chief Financial Officer zal Kooij Symbids financiële operaties op zich nemen. Hij volgt Maarten van der Sanden op, die zijn functie van Chief Operating Officer handhaaft. Kooij heeft meer dan 40 jaar ervaring in financieel management en studeerde af aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.
 
Gerelateerde artikelen