Sweco acquireert milieuadviesbureau Econsultancy

Sweco neemt Econsultancy over en versterkt zijn positie als milieuadviseur in Nederland.

Sweco kondigt de overname aan van Econsultancy B.V., een van de belangrijke milieuadviesbureaus in Nederland op het gebied van ecologie, biodiversiteit, archeologie, infrastructuur, water en bodem en landmeten met behulp van drones. Met de overname versterkt Sweco zijn team met ruim 200 experts die zich aansluiten bij de Nederlandse organisatie van het bedrijf, bestaande uit 1.900 ingenieurs, milieuadviseurs en architecten.

Met een sterk platform van multidisciplinaire oplossingen voor een breed scala aan zowel private als publieke klanten ondersteunt Econsultancy de groene transitie van de Nederlandse samenleving. Het bedrijf biedt onder meer oplossingen en ondersteuning op het gebied van klimaatverandering en de groene transitie, met een sterke focus op ecologische en ecologische duurzaamheid.

“Met de toevoeging van ruim 200 experts van Econsultancy versterken we de aanwezigheid van Sweco binnen ecologische en milieudiensten, waar een groot marktpotentieel bestaat – zowel in Nederland als in andere Europese landen”, zegt Åsa Bergman, President en CEO van Sweco. “Ik verwelkom onze nieuwe collega’s en kijk ernaar uit om samen te werken in klantprojecten die samenlevingen in een duurzamere richting transformeren.”

Econsultancy had in 2022 een omzet van circa vijftien miljoen euro en Sweco Nederland had in 2022 een omzet van circa 214 miljoen euro. De overname werd op 3 januari afgerond en Econsultancy wordt vanaf januari geconsolideerd in Sweco.

De overname is in lijn met de overnamestrategie van Sweco om het bedrijf te laten groeien door sleutelcompetenties toe te voegen die een aanvulling vormen op de 21.000 experts van Sweco, en zal het aanbod aan klanten versterken en de marktpositie van de Groep als vergroten.

Gerelateerde artikelen