Supermarktketen Deen verkocht

Deen gaat de 80 winkels, de distributiecentra in Hoorn en Beverwijk, overige bedrijfsonderdelen en het hoofdkantoor in Hoorn verkopen.

Het is de bedoeling om 39 winkels om te zetten naar de Albert Heijn-formule, 22 winkels naar de Vomar Voordeelmarkt- en 19 naar de DekaMarkt-formule.Financiële details zijn niet bekendgemaakt

Naar verwachting worden de transacties in de tweede helft van het jaar afgerond. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden inclusief goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, afstemming met de vakbonden en het advies van de betrokken ondernemingsraden.

De verkoop is ingegeven door de overweging dat 'om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt de komende jaren forse inspanningen nodig zijn', meldt de directie van Deen in een persbericht. "De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen."

Wat de overname precies betekent voor de medewerkers van DEEN, wordt bekendgemaakt zodra de afstemming van het sociaal plan met vakbonden en ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Alle supermarktmedewerkers behouden hun baan. Als de activiteiten niet worden voortgezet door de kopende partijen, dan worden herplaatsingsmogelijkheden voor de betrokken medewerkers onderzocht. In de traditie van de familie Deen staat het streven naar goede afspraken met en regelingen voor medewerkers hierbij centraal.

De overname is volgens algemeen directeur Leendert van Eck, die het concern sinds 2016 aanstuurt, dan ook een moeilijke, maar logische stap. ‘We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt,’ meent van Eck.

Hij vervolgt: ‘We zijn met de familie gedurende een langere periode een zorgvuldige oriëntatie gestart met het oog op de toekomst van DEEN. Hierbij waren de continuïteit voor de medewerkers, het behoud van de waarde voor klanten, de zorgvuldigheid van een transitieproces dat noodzakelijk zal zijn in geval van overname en het borgen van de belangen van Superunie, de inkooporganisatie waarvan we al decennialang loyaal lid zijn, de belangrijkste criteria voor DEEN. Bij Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar, alle drie partijen met stevige Noord-Hollandse wortels, is DEEN in goede handen.’

 

Gerelateerde artikelen