Sun European Partners affiliate kondigt overname aan van MegaGroup

Goed momentum voor overname in toonaangevende groothandelaar in watertechniek gezien de ESG-componenten.

Sun European Partners affiliate kondigde op donderdag 16 maart 2023 aan dat een dochteronderneming het Nederlandse bedrijf MegaGroup overneemt. MegaGroup is een groothandelaar in watertechniek die installateurs, producenten en professionele eindgebruikers in Noordwest-Europa bedient in vijf markten: irrigatie, zwembaden, bouw, veeteelt en industrie.    

De overname is nog afhankelijk van de antitrust goedkeuringen en de goedkeuring van de ondernemingsraad.

MegaGroup is actief in de grote en groeiende markt voor waterapparatuur, die zich mede kenmerkt door een gunstig momentum voor ESG- en klimaatgerelateerde zaken. Zo is er onder andere nieuwe regelgeving ingevoerd op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid naar aanleiding van de stijgende temperaturen en verschuivende neerslagpatronen (overstromingen en droogtes). Hierdoor neemt de vraag naar slimmere en efficiëntere oplossingen voor hergebruik van water toe.

MegaGroup loopt voorop in Noordwest-Europa door het unieke one-stop-shop aanbod van watertechniek voor verschillende toepassingen, in verschillende regio's, prijsklassen en klantentypes.

Naast het hoofdkantoor in Nederland, beschikt MegaGroup over twee distributiecentra in Nederland en Polen, tien verkoopkantoren (o.a. in België, Duitsland en Nederland) en een e commerce platform met lokale webshops in dertien landen. MegaGroup bedient in totaal ruim 16.000 klanten in 45 landen.

Bernard Verburg, CEO van MegaGroup, zegt: “De afgelopen jaren hebben we met succes onze strategie uitgevoerd, met de steun van Nimbus, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat een nieuwe eigenaar van MegaGroup de nodige vaardigheden en middelen inbrengt om ons bedrijf verder te ontwikkelen, zowel autonoom als via gerichte acquisities. Met Sun European Partners als partner hebben we er alle vertrouwen in dat we onze toekomstige ambities kunnen waarmaken.”

Sun European werd bij de overname van MegaGroup geadviseerd door Alantra (M&A advies), DLA Piper (Juridisch), BCG (Commercieel), KPMG (Financieel en Fiscaal), en ERM (Milieu).

De verkopers (waaronder Nimbus) werden geadviseerd door KPMG (M&A), PwC (Commercieel, Financieel, Fiscaal, IT en Milieu), en Florent (Juridisch).
 

Gerelateerde artikelen