Studytube koopt Springest na injectie van 30 miljoen

Het leerplatform Studytube heeft 30 miljoen dollar aan groei-investering opgehaald bij investeerder Energy Impact Partners (EIP) en de eerdere investeerder Verdane. Een deel van de financiering is aangewend om de grootste Europese opleidingsmarktplaats Springest over te nemen. Details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Met de investering wil Studytube haar activiteiten uitbreiden door middel van strategische overnames in Europa. Daarnaast zal het kapitaal worden aangewend om het team van Studytube uit te breiden van in totaal 180 naar 300 mensen, waarbij met name het productteam fors opgeschaald zal worden: van 60 naar 120 mensen. 

Studytube heeft nu vestigingen in Amsterdam, Berlijn en Kharkiv. Binnenkort is de opening van een nieuw kantoor in Scandinavië gepland. Het platform voegt met de overname van Springest meer dan 30 grote ondernemingen toe aan haar klantenbestand, waaronder gerenommeerde organisaties zoals T-Mobile, Vattenfall, Aegon, NS, Eneco en Stork. In totaal bedient Studytube nu meer dan driehonderd middelgrote tot grote ondernemingen in verschillende sectoren.

 

Gerelateerde artikelen