Strong Root Capital neemt Alewijnse over

Investeringsmaatschappij Strong Root Capital neemt samen met Commonwealth Investments de technisch dienstverlener Alewijnse over.

Door de overname treedt de familie Alewijnse terug uit het bedrijf. Het personeel van Alewijnse is over de ontwikkeling ingelicht. 

Het Nijmeegse bedrijf Alewijnse is actief als (elektro)technische dienstverlener en bestaat uit de onderdelen Industrial Automation en Marine. Het bedrijf ontwerpt en onderhoudt installaties voor de industriële en maritieme industrie en bestaat al bijna 130 jaar.

Floris van Oranje, partner bij Strong Root Capital: ”Strong Root Capital is een investeringsmaatschappij die zich met name richt op middelgrote handelsondernemingen, productiebedrijven en dienstverleners. Alewijnse, een belangrijke speler voor de elektrotechnische systemen voor de maritieme en industriële sector, past daarom heel goed bij ons.” 

Strong Root Capital heeft Roel Nizet aangesteld als gedelegeerd bestuurder. René ten Brinke (huidige interim CEO) en Pieter Smit (General Manager Roemenië) zullen hem hierbij ondersteunen als leden van het managementteam.

Gerelateerde artikelen