Strikwerda zoekt deals op 29 oktober

Op 29 oktober organiseert de M&A Community alweer het 7e jaarlijkse Private Equity Forum. Voor 200 dealmakers. Bij KPMG in Amstelveen. Een aantal toonaangevend investeerders, waaronder Strikwerda Investments, gaat speeddaten met corporate finance adviseurs.

Strikwerda Investments is opgericht in 2000 en uitgegroeid tot een professionele family office – investeringsmaatschappij. De organisatie onderscheidt zich door een sterke filosofie in combinatie met een lange termijn investeringshorizon.

Eén van de speerpunten van het actieve investeringsbeleid is het bouwen van platformen, bedrijven die via autonome en/of acquisitieve groei een leidende positie in hun markt verwerven.

Een ambitieus team van 14 medewerkers focust op het verder uitbouwen van bestaande en het initiëren van nieuwe platformen. Strikwerda Investments is een betrokken investeerder voor wie de lange termijn belangrijker is dan kort en snel rendement.
 
Strikwerda Investments investeert als family office alleen het eigen kapitaal dat permanent beschikbaar is en heeft daarom geen fondsstructuur. Per investering kan er maximaal ca. € 100 – 150m geïnvesteerd worden. 
 
Strikwerda Investments hanteert een platform investeringsstrategie waarbij de portfoliobedrijven via autonome en/of acquisitieve groei een leidende positie binnen hun markt kunnen realiseren. De portfolio van Strikwerda Investments is daarom zeer gefocust en bestaat uit 4 platform bedrijven die meerdere add-on investeringen hebben gerealiseerd:
● Total Specific Solutions (Vertical Market Software): ca. 80 acquisities gerealiseerd.
● Total Webhosting Solutions (Webhosting): ca.18 acquisities gerealiseerd.
● Total Specific Hosting (Managed hosting): 3 acquisities gerealiseerd.
● Total Industry Solutions (Ground Service Equipment in Aviation): 2 acquisities gerealiseerd.
 
Strikwerda Investments sluit het liefst partnerships met ambitieuze ondernemers die samen op de lange termijn een leidende positie in hun markt willen (uit)bouwen. Zij kijken daarbij sterk naar de competitieve positie van een bedrijf en de karakteristieken van het verdienmodel.

Bij voorkeur fungeert het eerste bedrijf dat zij in een deelsegment overnemen als platform dat kan dienen voor het uitbouwen van een markt leidende groep. Op deze manier realiseert Strikwerda naast een marktpositie, ook kennis en managementkwaliteit binnen.

Gezamenlijk met management bouwen zij het platform vervolgens uit tot marktleider. Het eerste bedrijf dient een bepaalde omvang te hebben. De vervolgovernames variëren van klein tot groot.

Meld u aan voor het 7e Private Equity Forum en ontmoet Strikwerda Investments en andere toonaangevende investeerders en M&A adviseurs. Meer dan 20 PE’s geven acte de présence alsmede de top 10 meest actieve corporate finance adviseurs. Wie geen deal mag missen moet hier dus bij zijn. 

Mocht u als investeerder of corporate finance adviseur interesse hebben om meer deals te doen en een speeddate tafel willen reserveren e-mail dan Ezri Joy Blaauw. Er zijn nog maar een paar tafels beschikbaar en first come first served.

Gerelateerde artikelen