Strikwerda investeert in hostingbedrijf Shock Media

Shock Media trekt investeerder aan voor Europese expansie waar ook overnames bijhoren.

Shock Media, een Nederlands managed hostingbedrijf, maakt bekend dat de familiale investeringsmaatschappij Strikwerda Investments (‘SI’) in het bedrijf gaat investeren. Dankzij de samenwerking krijgt Shock Media toegang tot kennis en kapitaal om de volgende groeifase vorm te geven. Dat stelt Shock Media in staat om de sterke Nederlandse positie via overnames in binnen- en buitenland versneld uit te bouwen tot een relevante Europese speler.

Shock Media uit Almelo is een managed hosting specialist voor bedrijfskritische websites, webshops en (web)applicaties en is in 1999 door Alain Götz opgericht. Door focus op de meest veeleisende klanten met oplossingen voor complexe hostingvraagstukken is een leidende positie opgebouwd in deze nichemarkt. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en vanaf 2013 onafgebroken winnaar van de FD Gazellen Award, de jaarlijkse meting en uitreiking van het Financieele Dagblad aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Met de investering van SI verwacht Shock Media verder te kunnen opschalen en nieuw talent te kunnen aantrekken.

Alain Götz: “Door de samenwerking ontstaat een unieke kans, omdat er een platform gecreëerd wordt met veel slagkracht, kapitaal en specifieke kennis. Door samen te werken kan Shock Media verder opschalen terwijl de klantgerichte cultuur en aanpak volledig behouden blijft en ook geborgd zal worden door het bestaande management. SI maakt het als sterke financiële partner mogelijk om naast onze autonome groei nu ook acquisities te gaan doen. Shock Media zal daarbij het doelplatform worden voor alle gespecialiseerde en bedrijfskritische hostingoplossingen binnen TWS. Naast overnames in binnen- en buitenland worden we dan een nog aantrekkelijkere werkgever voor bijvoorbeeld schaars Linux talent.”

Shock Media werd bij de transactie ondersteund door Hogenhouck m&a en kreeg juridisch advies van BarentsKrans.

Strikwerda Investments werd geadviseerd door EY (Due Dilligence) en VESPER Advocaten (Legal Advisory)

Gerelateerde artikelen