Streep door deal berooide cryptobeurs FXT en Binance

Dit jaar haalde FXT 400 miljoen op en was 8 miljard dollar waard.

Cryptobeurs Binance neemt zijn geplaagde concurrent FTX toch niet over. Binance meldde in een korte verklaring op Twitter de deal af te blazen. Binance trok zijn conclusies na een boekenonderzoek. Wat ook meespeelde in het besluit weg te lopen van de deal is het onderzoek dat de Amerikaanse autoriteiten instellen naar het fondsbeheer door FTX, zo valt te lezen.

FTX kampte deze week plotseling met liquiditeitsproblemen en sloot daarop een deal met concurrent Binance om te worden overgenomen. Dat was opmerkelijk, omdat Binance zelf had bijgedragen aan de ondergang van FTX. Binance meldde alle FTX-cryptomunten in zijn bezit te willen verkopen vanwege de geldproblemen van FTX en de angst dat die munten waardeloos zouden worden.

In een jaar tijd tekende de ondergang zich af. Begin dit jaar haalde het bedrijf nog 400 miljoen op van Temasek en het Vision Fund 2 van Softbank. Het bedrijf had toen een waarde van 8 miljard dollar. Met het geld wilde FTX de groei blijven aanjagen en zijn positie als grootste Amerikaanse cryptobeurs verstevigen, zo luidde een verklaring.

De laatste dagen waren er steeds meer twijfels over het doorgaan van de deal tussen Binance en FXT. Het afblazen zorgde voor een verdere daling van de koersen van diverse cryptomunten. Bitcoin verloor weer krap een vijfde aan waarde en was donderdagochtend minder dan 16.600 dollar waard. 

(ANP)

Gerelateerde artikelen