Strategische samenwerking BeBright, Movimento en Visiom

De samenwerking is mede mogelijk gemaakt en gesteund door Delta Equity Partners.

De Nederlandse gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen: de toenemende druk in zowel volume als complexiteit van de zorgvraag in combinatie met de groeiende schaarste aan personeel is reeds voelbaar voor veel zorgaanbieders. Er zijn ook kansen om de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg en het werkgeluk van zorgprofessionals te verbeteren, onder andere door het op de juiste manier inzetten van de beschikbare technologische hulpmiddelen.

BeBright, Movimento en Visiom bundelen de krachten om hun opdrachtgevers in de zorg te ondersteunen bij de noodzakelijke transformatie. “Dit is een mooie eerste stap om te zorgen dat we onze opdrachtgevers in de zorg niet alleen helpen met visie, strategie en innovatie maar ook kunnen ondersteunen bij de implementatie” zo laat Philip Idenburg, managing partner van strategie- en innovatie-bureau BeBright, weten.

“Tenslotte start zorgtransformatie niet met de juiste zorg op de juiste plek maar blijkt keer op keer dat succesvolle transformatie start met de juiste vrouw/man op de juiste plek.”

Movimento, partner in leiderschap in zorg en welzijn, realiseert zich dat nieuw leiderschap een cruciale voorwaarde is om de noodzakelijke koersverandering in samenwerking met alle interne en externe stakeholders te realiseren.

Astrid Booij Liewers, eigenaar en oprichter van Movimento: “Door de samenwerking met BeBright en Visiom kunnen we onze opdrachtgevers in zorg en welzijn helpen om zichzelf opnieuw uit te vinden terwijl de winkel openblijft. Dat vraagt transformationeel leiderschap binnen de RvB, het management en in de toezichthoudende rollen. Daarnaast is er behoefte aan een groot veranderkundig vermogen, mede te realiseren door de inzet van interim managers en programmamanagers.”

Hoewel innovatie en leiderschap essentiële onderdelen van transformatie zijn, kan geen organisatie de draai maken zonder haar medewerkers mee te nemen. Meer dan ooit zullen we moeten investeren in duurzame inzetbaarheid door middel van leren en opleiden. Niet alleen door het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden maar ook door het afleren van oud gedrag.

“Daarbij hebben we elke medewerker nodig en staan we voor de uitdaging om van management tot medewerkers te leren omgaan met zowel nieuwe technologie & zorgvernieuwing als ook met de toenemende ervaren werkdruk” zo laat Meijke van Herwijnen, directeur van Visiom, weten.

Mede mogelijk gemaakt en gesteund door Delta Equity Partners is de intentie dit samenwerkingsverband verder uit te breiden met kwalitatief sterke op de zorg gerichte dienstverleners in aanpalende gebieden.

John Luijs, partner bij DELTA Equity Partners: “Onze focus is ondernemers ondersteunen bij het bouwen van kwaliteitsleiders in zorg en technologie. Wij geloven dat de samenwerking van BeBright, Movimento en Visiom een belangrijke eerste stap is in het bouwen van de kwalitatief beste transformatiepartner voor Nederlandse zorginstellingen”

 

Gerelateerde artikelen