Stena Line koopt reisbureau voor poolreizen

Voigt Travel biedt reizen en vluchten naar de poolcirkel.

Stena Line Travel Group neemt het Naardense reisbureau Voigt Travel Holding over. Dit Gooise bedrijf is specialist in reizen naar Noord-Europa. De Zweedse rederij heeft de aandelen overgenomen van het management van Voigt en van het private equity fonds Karmijn Kapitaal.

Voigt Travel werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw opgericht. Het is de reisorganisatie met 's winters het grootste aanbod van reizen en rechtstreekse vliegverbindingen naar het poolcirkelgebied. In 2018 heeft Karmijn Kapitaal een minderheidsbelang verworven in Voigt Travel Holding, met als doel om gezamenlijk met de overige aandeelhouders te investeren in verdere autonome groei van de onderneming en enkele overnames te doen. 

Na de instap van Karmijn Kapitaal heeft Voigt Travel de touroperator Scandanavian Seasons en Ruka Experiences overgenomen, een onderneming in Lapland die naast het aanbieden van onder andere sneeuwscooter safari’s ook accommodatie en een restaurant exploiteert. De overnames resulteerden in succesvolle groei en versterking van de marktpositie van Voigt 

 

Gerelateerde artikelen