Stedin doet Joulz van de hand

Stedin Groep doet zijn onderdeel Joulz over aan de Britse investeerder 3i Infrastructure.

Volgens het netwerkbedrijf passen de activiteiten van het infrabedrijf niet meer binnen de werkzaamheden en de strategie van Stedin. De Britten betalen volgens een voorlopige koopovereenkomst 310,4 miljoen euro voor alle aandelen Joulz.

De verkoop van Joulz moet in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond, zo is het voornemen van de partijen. Volgens Stedin is Joulz door de overeenkomst verzekerd van een ,,krachtige nieuwe eigenaar" en blijft de werkgelegenheid van de circa 150 medewerkers van Joulz behouden.

De nieuwe Britse eigenaar ziet voor Joulz ,,genoeg potentie" voor verder groei op de Nederlandse markt. Daarbij wordt in het bijzonder gewezen op de versnelde energietransitie in Nederland en het toenemende gebruik van duurzame energie.

(ANP) 

3i Infrastructure werd geadviseerd door ABN AMRO, met Max ter Linden als teamleider. Niels Pietersen, Tammo Gunst, Martin Knipper en Rutger Mitterdorfer maakten het team compleet. 

Stek Advocaten tekende voor de juridische bijstand aan Stedin, met Ruben Tros als team leader (verder: Reijnoud Homveld, Gwenn Korteweg, Vincent van der Gaag, Paulien Boiten, Eva van Hees en Jan Erik Janssen.

Aan de andere kant vinden we Emendo Capital, met Matthijs Vink als captain, bijgestaan door Elmer Jutte, Kevin Koppen, Karsten Niemeijer en Boudewijn Visser. 

Voor de financiële sell side assistance was het team van Alvarez & Marsal betrokken onder leiding van Casper de Bruyn, ondersteund door Steffen Boode, Niek Schutteman en Tomec Rutten.

Loyens Loeff was de advocaat voor 3i. Herman Kaemingk leidde het team, geassisteerd door Rob Schrooten, Harmen Holtrop en Barbara Elion.

 

Gerelateerde artikelen