Startupbootcamp lanceert beursfonds

SBC Fintech 1921 wordt gelanceerd op Nxchange en gaat zich richten op fintechstartups.

Het is een wonderlijke wereld, al die 'accelerators', 'hotspots' en 'bootcamps': bussen vol goeroes, experts en also-rans uit de startupwereld doen niets anders dan inspirerende sessies met veel subsidie en flipovers organiseren voor de mensen die denken wat mee te kunnen pakken van de tweede dotcombubbel.

Tot nu toe is het financieren van de praktijken van deze scene voorbehouden aan grotere institutionele of strategische partijen die allemaal bang zijn om de volgende disruptieboot te missen, maar daar komt verandering in. Nu zijn ook de kleinere particuliere beleggers aan de beurt: Startupbootcamp regelt een notering aan de Nxchange voor een mandje startups die elk een klein bedrag krijgen op de beurs en daar mogen kleine beleggers dan in instappen. Het financieren van al die al moeilijk te waarderen accelerators in de extreem volatiele en grotendeels onrendabele startupscene wordt volgens de oprichters zo ook toegankelijk voor de gewone huis-tuin-en-keukenbelegger.

Startupbootcamp heeft verder nu nog geen idee welke fintechstartups in het fonds komen, maar belooft de komende drie jaar elk jaar de tien wereldwijd meest veelbelovende fintechts te selecteren, daar een klein belang in te nemen en die met behulp van hun magische netwerk van mentoren binnen 7 jaar op te voeden tot een florerend bedrijf, om uiteindelijk zo een batig slot te realiseren. Enfin, inschrijven kan hier voor tickets van € 37.500 – maar let wel, deze investeringen vallen buiten het zicht van de AFM. 

Gerelateerde artikelen