Start-up Soolutions op zoek naar aandelenkapitaal

SeedBlink leidt de investeringsronde voor dealer in elektrificatie.

De Nederlandse tech start-up Soolutions haalt kapitaal op via SeedBlink. De investeringsronde omvat in totaal twee miljoen euro, waarvan 1,1 miljoen euro al is toegezegd door lead investors. Soolution levert laadstations voor auto’s aan voornamelijk consumenten. Soolutions is de vierde investeringsdeal van SeedBlink in Nederland.

Soolutions heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een consumentenwebshop tot een volwaardig serviceplatform met meer dan 350 businesspartners, zoals autodealers, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, installateurs en energiebedrijven als GreenChoice. 

Beide partijen vertrouwen op de snelle groei van het aandeel van elektrische auto’s in het wagenpark. Tegen 2030 zullen er naar schatting ongeveer 44 miljoen auto's op de Europese wegen rijden. De behoefte aan een laadinfrastructuur wordt daarmee steeds groter. 

Om aan deze vraag te voldoen, is aanzienlijk groeikapitaal nodig om een nieuwe laadinfrastructuur aan te leggen. Volgens Joury de Reuver, oprichter van Soolutions, komt tachtig tot negentig procent van de energie van een thuislader. Ongeveer dertig procent van de woningen kan een thuislader hebben. 

De Reuver ziet thuisladen voor elektrische voertuigen als het startpunt van een veel grotere markt: de elektrificatie van woningen. In Nederland wordt gas steeds meer verdrongen door elektriciteit, zijn zonnepanelen in opkomst en vinden consumenten het steeds belangrijker om onafhankelijk te zijn van het energienet. Soolutions wil daarbij een all-in oplossing bieden voor alle elektriciteit in woningen.
 

Gerelateerde artikelen