Start-up Q*Bird haalt 2,5 miljoen op bij drie investeerders

Het bedrijfje voor cybersecurity test technologie in de haven van Rotterdam

Q*Bird, een start-up voor cybersecurity, heeft 2,5 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde. De bedoeling is om hiermee de groei te versnellen in twee markten. Q*Bird is actief in zowel de markt voor datacommunicatiemarkt als in de opkomende kwantumbeveiligingsmarkt.

De financieringsronde werd geleid door QDNL Participations en Cottonwood Technology Fund, met deelname van InnovationQuarter.

Q*Bird is twee jaar geleden opgericht als een spin-off van de TU Delft. Het bedrijfje gaat de markt op met een zelf ontwikkeld kwantumcryptografieproduct onder de naam Falqon. Dit product claimt dat het aantoonbare beveiliging biedt tegen elke aanval, inclusief die van toekomstige kwantumcomputers.

Q*Bird is betrokken bij een grootschalige proef met zijn technologie in de haven van Rotterdam. Het heeft al een launching customer voor Falqon binnengehaald en de productlijn zal later dit jaar officieel gelanceerd worden.

Daarnaast heeft het al drie andere contracten getekend om kwantumnetwerken in heel Europa uit te rollen en is het een partnerschap aangegaan met Eurofiber om de veiligheid van zijn netwerken en klanten te verbeteren.

Gerelateerde artikelen